Zoeken
Zoeken

Total Body Workout

Een **Total Body Workout** groepsles is een intensieve training die het hele lichaam aanspreekt. Het doel van deze workout is om zowel kracht, uithoudingsvermogen als flexibiliteit te verbeteren door een combinatie van verschillende oefeningen. De les wordt vaak geleid door een instructeur en maakt gebruik van lichaamsgewicht, losse gewichten, elastieken of andere fitnessmaterialen.

Kenmerken van een Total Body Workout:

  1. **Full-body training**: Je traint alle grote spiergroepen, zoals benen, armen, borst, rug en core (buik en onderrug).
  2. **Cardio en kracht**: De workout combineert zowel cardio-oefeningen (zoals jumping jacks, burpees) als krachtoefeningen (zoals squats, lunges, push-ups).
  3. **Circuitvorm**: Vaak is de les ingedeeld in circuits, waarbij je elke oefening een bepaalde tijd uitvoert en vervolgens doorgaat naar de volgende.
  4. **Variatie**: Elke les is anders en kan verschillende intensiteiten en oefeningen bevatten.
  5. **Voor elk niveau**: De oefeningen zijn vaak aanpasbaar, zodat zowel beginners als gevorderden mee kunnen doen op hun eigen niveau.

Voordelen:

– Verbetert spierkracht en uithoudingsvermogen

– Verhoogt de vetverbranding

– Bevordert de flexibiliteit en balans

– Stimuleert het hele lichaam binnen een korte tijd

Een Total Body Workout is dus een efficiënte manier om in een relatief korte tijd een complete training te doen, waarbij je zowel je conditie als kracht verbetert.